perjantai 25. huhtikuuta 2014

Etujarrupalat ja 12V:n ulosotto

Päätin vaihdella jarrupalat eteen, kun oli sopivasti siihen aikaa ja kelit ulkona suorastaan anelivat nauttimaan auringosta. Uudet palat ovat merkiltään TRW Lucas (sintterit). Vanhat näyttivät kutakuinkin tällaisilta:



Uudet TRW:t sen sijaan tällaisilta:


Palojen vaihto oli naurettavan helppo homma, aikaa ensikertalaiselta taisi mennä 25 minuuttia.

Tuli nyt laitettua myös aiemmin mainitsemani 12 voltin ulosotto pyörään. Lähinnä puhelimen latausta varten se siihen on laitettu, mutta saapa siihen kiinni mitä vain haluaa. Asennussarja sisälsi sulakepesän, reilusti johtoa ja tietysti ohjaustankoon kiinnitettävän ulosoton. Erittäin helppo asennus ja johdotkin olivat juuri sopivan mittaiset. Jos olisi ollut 5cm lyhyemmät, niin olisi joutunut jatkamaan niitä. Erillistä katkaisijaa en ulosotolle laittanut, eipä tuo yksikseen akkua pura ja aika hölmä saisi olla, että unohtaisi jonkun laitteen tuohon ulosottoon kiinni yöksi. Tältä näyttää piuhat akun luona ja valmis kytkentä ohjaustangossa:



Tulevalle maanantaille onkin jo varattu aika takarenkaan vaihdolle. Ei tarvi sitten murehtia sitäkään, että koska kankaat alkavat paistaa läpi. Rengas on ajettu tällaiseen kuntoon:


Rengas on jo profiilinsa menettänyt, joten vaihto lienee perusteltua niin ajomukavuuden kuin turvallisuudenkin puitteissa. Palataan astialle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti